TAPAHTUMAT

Lisenssit & henkilöjäsenyys

ilmoittautuminen

Tapahtumiin ilmoittautumisen löydät kunkin tapahtuman sivulta.

Lisenssit ja henkilöjäsenyys

SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY:N HENKILÖJÄSENYYS KAUDELLA 19-20

Jokainen lumilautailija ja lumilautailun fiilistelijä voi kuulua Lumilautaliittoon liittymällä liiton henkilöjäseneksi. Liiton jäsenenä voit olla mukana vaikuttamassa liiton toimintaan ja saat ajankohtaista tietoa lumilautailusta henkilökohtaisesti.

Henkilöjäsenyyttä ei enää vaadita kilpailuihin osallistuvilta henkilöiltä!

Henkilöjäsenet saavat osallistua vuosittaiseen Liittokokoukseen ja heillä on siellä puheoikeus. Ostamalla jäsenyyden sitoudut noudattamaan Lumilautaliiton sääntöjä sekä lumilautaliiton antidoping- ja yleisiä kilpailusääntöjä sekä kurinpitosääntöjä.
 
Henkilöjäsenyys maksaa 10 € ja se ostetaan Suomen Olympiakomitean hallinnoimasta Suomisport-palvelusta. Henkilöjäsenyys ostetaan myös "Lisenssit" välisivun kautta.


SUOMISPORT REKISTERISELOSTE

Suomisport rekisteriseloste pdf

 

SUOMISPORT PIKAOHJE

Suomisport pikaohje pdf

 

Lauantaina 12.10.2019 pidetyn liittokokoukseen osallistuneet äänivaltaiset jäsenseurat ovat vahvistaneet lisenssi- sekä kilpailumaksujen suuruudet kaudelle 19-20.

Lisenssit

Tulevalla kaudella kilpailuihin osallistuvilla kaiken ikäisillä laskijoilla tulee olla joku seuraavista lisensseistä;

•       kilpailulisenssi (á 30 €)

•       kertalisenssi (á 10 €) tai

•       reililisenssi (á 10 €)

Lumilautaliiton henkilöjäsenyyttä kilpailijoilta ei enää vaadita.

Kilpailulisenssi on tarkoitettu kaikenikäisille lumilautailijoille ja sillä voi osallistua kaikkiin liiton järjestämiin kilpailuihin.

Kertalisenssillä voi osallistua myöskin mihinkä tahansa kilpailuun, mutta se on voimassa vain yhdessä kilpailussa (esim. yksi laji QKLS Tourilla), poikkeuksena QKLS Rally -kilpailu jossa kertalisenssillä voi osallistua sekä tiimi- että yksilökilpailuun.

Reililisenssi oikeuttaa osallistumaan sekä Arctic Weekendin reilikisaan että QKLS Rails – reilien SM-kisoihin Mielakkaan.

Lisenssit ostetaan tuttuun tapaan Suomisportin kautta osoitteesta: https://www.suomisport.fi/purchase/licence

Kisamaksut

- QKLS Tour (entinen Suomi Tour) & QKLS Rails 20 € / laji tai 35 € / kaksi lajia
- QKLS Rookie Fest 30 €

- QKLS Rally 20 € (oikeuttaa sekä tiimi- & yksilökisaan)

- QKLS Games (lumilautailun SM-kisat) 1 laji 30 €, 2 lajia 40 €, 3 lajia 50 €

Huom! Arctic Weekedin reilikisoissa ei ole osallistumismaksua, vaan kilpailijoilla tulee olla lippu tapahtumaan. Lisätietoja https://arcticweekend.com/ tai arcticwknd@gmail.com

Kauden kilpailuihin tulee jo tuttuun tapaan ennakkoilmoittautumiset, eikä paikan päällä enää oteta ilmoittautumisia vastaan. Poikkeuksena Arctic Weekend -reilikisa, johon voi ilmoittautua vielä paikan päällä mukaan.

VINKKEJÄ TAPATURMAVAKUUTUKSEN OSTAJALLE

Kun olet ostamassa lumilautaharrastuksesi kattavaa vakuutusta, kannattaa tarjousta pyydettäessä tuoda esille ainakin seuraavat asiat:

- Vakuutuksen tulee kattaa lumilautailussa sattuneet tapaturmat
- Jos harjoittelet ohjatusti esim. seurassa tai harjoitusleireillä kotimaassa tai kotimaassa ja ulkomailla
- Jos harjoittelet ohjatusti tai itsenäisesti lajinomaista oheisharjoittelua esim. tramppa, skeittaus, kuntosali
- Jos kilpailet kotimaassa
- Jos kilpailet ulkomailla
- Jos lasket merkityn rinnealueen ulkopuolella (voit myös tiedustella erillistä laskureissua varten lyhyempiä matkavakuutuksia rinteiden ulkopuolella laskemista varten)
- Jos osallistut lajin koulutustapahtumiin

Jotkut vakuutusyhtiöt myöntävät tapaturmavakuutuksia, joissa ei ole hoitokorvauksen enimmäismäärää. Karkeasti voidaan ohjeistaa, että kotimaassa kilpailevien lumilautailijoiden kannattaa valita enimmäismääräksi kuitenkin vähintään 15.000 €. Ulkomailla kilpailevien laskijoiden osalta enimmäismäärän olisi hyvä olla vähintään 30.000 €, mielellään jopa enemmän, sillä esimerkiksi ambulanssihelikopteri ja sairaalassa vietetty aika tulevat ulkomailla todella kalliiksi. Vakuutuksen olisi hyvä korvata myös leikkauksen jälkeinen kuntoutus kuten fysioterapia. Vakuutuksesta kannattaa pyytää kirjallinen todistus tai vakuutuskortti, jota voi pitää mukana laskureissuilla ja kisoissa.

Emme lähde synkistelemään, sillä lumilautailu on maailman siisteintä puuhaa. On silti hyvä tiedostaa, että tässä lajissa voi sattua ja tapahtua monenlaista vaikka tavoitteena ei olisikaan ammattilaisuus. Kannattaa siis käydä läpi riskit ja miettiä miten hyvin haluaa olla varautunut. Parhaimpana turvana toimii vähintäänkin kypärä, mielellään myös selkäpanssari sekä terve järki. Oman taitotason arvioiminen on yksi tärkeimmistä tapaturmavakuutuksista.

Tämä on suuntaa antava ohje. Vakuutuksen ottaja on itse vastuussa siitä, minkälaisen vakuutusturvan hän valitsee.

Tapaturman sattuessa

Kun tapaturma sattuu, on tärkeää toimia oikealla tavalla. Ennen kuin tapaturma sattuu, tutustu jo etukäteen seuraaviin ensiapuohjeisiin:

* Varmista, että ohjatuissa harjoitus- ja kilpailutilanteissa on paikalla ensiaputaitoisia henkilöitä. 

* Suhtaudu vakavasti lievältäkin vaikuttavaan haveriin. 

* Ohjaa urheilija sivuun ja aseta vammautunut paikka välittömästi lepoon.

* Välitön ensiapu on kolme K:ta - kylmä, kompressio ja kohoasento. Kylmähoitoa annetaan kerrallaan vain 20 minuuttia, mutta tarvittaessa hoito voidaan toistaa. 

* Huolehdi urheilijan ohjaamisesta jatkohoitoon seuran tai pelipaikkakunnan lääkäriasemalle. 

* Valmentaja: keskustele sekä hoitavan lääkärin tai fysioterapeutin, että nuoren urheilijan huoltajan kanssa hoito- ja kuntoutusohjeista sekä harjoituksiin paluusta.

Lisää ensiapuohjeita: Punainen Risti