TAPAHTUMAT

Henkilöjäsenyys

ilmoittautuminen

Tapahtumiin ilmoittautumisen löydät kunkin tapahtuman sivulta.

 

Kids on Board on turvallinen ja hauska tapa tutustua lumilautailuun koulun sisätiloissa Burtonin kehittämillä välineillä. Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa esikoululaisia sekä 1.-3. luokkalaisia lapsia lumilautailuun ja ohjata heidät harrastuksen pariin. Temppuillaan, kikkaillaan ja pidetään hauskaa laudan päällä! Toiminta soveltuu jokaiselle toimintakyvystä riippumatta. 

Kids on Board kiertuetta vetää kolme aluetyöntekijää, jotka vierailevat marras-helmikuussa yhteensä noin sadalla alakoululla ympäri Suomea. Katso videolta mistä on kyse: https://www.youtube.com/watch?v=4-drwjT7-J4

Ohjaukseen osallistuneet lapset saavat tietoa alueen yhteistyöhiihtokeskuksen, -hiihtokoulun ja paikallisen lumilautaseuran toiminnasta ja ohjeet miten ilmoittautua mukaan toimintaan. 

 

Tietoa lajin aloittamisesta ja harratusvälineistä

Miten pääsee alkuun?

Lumilautaharrastuksen voi aloittaa melkein missä tahansa missä on lunta ja loiva tasainen mäki. Hiihtokeskuksessa pääsylippuna toimii hissilippu. Harjoittelurinteessä ei kuitenkaan aina vaadita hissilippua. Varmista lipun tarve ennen rinteeseen menoa.

Mistä saa lumilautaopetusta?

Lumilautailuopetus helpottaa lajin aloittamista, mutta ei ole välttämätön. Opetusta lumilautailuun tarjoavat hiihtokoulut lähes kaikissa Suomen keskuksissa. Tarjolla on usein sekä yksityis- että ryhmätunteja. Useasta hiihtokoulusta löytyy myös osaamista soveltavaan lumilautaopetukseen.

Hiihtokoulujen yhteystiedot löydät kootusti täältä: http://www.ski.fi/shky-info/shky-ry/

Myös kaverit ja tuttavat voivat toimia hyvinä ohjaajina lajin pariin pääsemiseksi. Katso vinkit lumilautailun aloittamiseen SHKY:n videoilta: https://www.ski.fi/artikkelit/opi-lumilautailun-alkeet-helposti/

Kun lumilautailun perustaidot on hallussa, voi liittyä mukaan alueen lumilautaseuran toimintaan. Katso seurat: http://www.fsa.fi/liitto/jasenseurat/

Millaiset varusteet tarvitaan?

Lumilautailemiseen tarvitaan lumilauta (noin 20 cm laskijan pituutta lyhyempi), kengät, siteet, kypärä, vedenpitävät talvivaatteet ja lumisateen sattuessa lasit. Hiihtokeskuksista voi vuokrata välineitä lumilautailun harjoitteluun.

Omia välineitä hankittaessa kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoja sopivien välineiden valitsemiseen. Välineitä myyvät mm. alan erikoisliikkeet ja urheilukaupat. Käytettyjä välineitä voi hankkia mm. Lumilautailu ostaa ja myy –Facebook-ryhmästä, kierrätyskeskuksesta, nettikirpputoreilta jne.

 


 Kyllä
 

Lisätietoja hankkeesta

Hankekoordinaattori:

Jenni Viitanen
p. 045 880 9559
jenni.viitanen@fsa.fi

Etelä-Suomen hanketyöntekijä:

Siv Knudsen
siv.knudsen@fsa.fi

Keski-Suomen hanketyöntekijä:

Merika Enne
merika.enne@fsa.fi

Pohjois-Suomen hanketyöntekijä:

Tero Kylä-Kaila
tero.kyla-kaila@fsa.fi

Hanketta tukemassa:

KIDS ON BOARD -HIIHTOKESKUKSET

ETELÄ-SUOMI:
Hirvensalo
Messilä
Mielakka
Peuramaa
Talma
Serena

KESKI-SUOMI:
Himos
Joupiska
Kasurila
Laajis
Mustavuori
Riihivuori
Sappee
Tahko
Vuokatti

POHJOIS-SUOMI:
Iso-Syöte
Levi
Luosto
Ounasvaara
Ruka
Saariselkä
Salla
Sport Resort Ylläs 
Ylläs Ski Oy