Schools On Board

Schools On Board on turvallinen ja hauska tapa tutustua lumilautailuun koulun sisätiloissa Burtonin kehittämillä välineillä. Hankkeen tavoitteena on tuoda lapset lumilautailun pariin ja tarjota mahdollisuus innostua omaehtoisesta ja luovasta liikuntaharrastuksesta, joka ei ole tiukasti sidoksissa aikaan, paikkaan, ohjaukseen tai kilpailutoimintaan.

Lumilautaliitto pilotoi ensisijaisesti 1.-3.-luokkalaisille suunnattua hanketta loka-marraskuussa 2017 kahdeksassa pääkaupunkiseudun alakoulussa, joiden lähistöllä sijaitsee hiihtokeskus. Vetäjinä toimivat pitkän linjan lumilautailijat, joilla on myös lumilautaopettajan ja valmentajan kokemusta.

Oppilaat saavat osallistuttuaan käytettäväkseen yhden ilmaisen hissilipun hankkeen yhteistyökeskukseen. Schools On Boardissa yhteistyössä ovat Funster Oy, Liikkuva koulu hanke, Kokonniemi, Swinghill, Grani Backen, Serena Ski ja Talma.

Tietoa lajin aloittamisesta ja harratusvälineistä

Miten pääsee alkuun?

Lumilautaharrastuksen voi aloittaa melkein missä tahansa missä on lunta ja loiva tasainen mäki. Hiihtokeskuksessa pääsylippuna toimii hissilippu. Harjoittelurinteessä ei kuitenkaan aina vaadita hissilippua. Varmista lipun tarve ennen rinteeseen menoa.

Mistä saa lumilautaopetusta?

Lumilautailuopetus helpottaa lain aloittamista, mutta ei ole välttämätön. Opetusta lumilautailuun tarjoavat hiihtokoulut lähes kaikissa Suomen keskuksissa. Tarjolla on usein sekä yksityis- että ryhmätunteja. Useasta hiihtokoulusta löytyy myös osaamista soveltavaan lumilautaopetukseen.

Hiihtokoulujen yhteystiedot löydät kootusti täältä: http://www.ski.fi/shky-info/shky-ry/

Myös kaverit ja tuttavat voivat toimia hyvinä ohjaajina lajin pariin pääsemiseksi. Katso vinkit lumilautailun aloittamiseen SHKY:n videoilta: https://www.ski.fi/artikkelit/opi-lumilautailun-alkeet-helposti/

Kun lumilautailun perustaidot on hallussa, voi liittyä mukaan alueen lumilautaseuran toimintaan. Katso seurat: http://www.fsa.fi/liitto/jasenseurat/

Millaiset varusteet tarvitaan?

Lumilautailemiseen tarvitaan lumilauta (noin 20 cm laskijan pituutta lyhyempi), kengät, siteet, kypärä, vedenpitävät talvivaatteet ja lumisateen sattuessa lasit. Hiihtokeskuksista voi vuokrata välineitä lumilautailun harjoitteluun.

Omia välineitä hankittaessa kannattaa kysyä asiantuntijan neuvoja sopivien välineiden valitsemiseen. Välineitä myyvät mm. alan erikoisliikkeet ja urheilukaupat. Käytettyjä välineitä voi hankkia mm. Lumilautailu ostaa ja myy –Facebook-ryhmästä, kierrätyskeskuksesta, nettikirpputoreilta jne.

Lisätietoja

Tiina Lindström
p. 0440988008
tiina.lindstrom@fsa.fi